Wist je dat? Edamame (sojaboontjes) heel licht verteerbaar zijn en veel eiwitten en onverzadigde vetzuren bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium. Super gezond boontje dusss....

 


De biet versla je niet zomaar; De rode biet staat bekend om zijn positieve effecten op het uithoudingsvermogen, maar blijkt zijn ze ook na het leveren van een inspanning erg belangrijk te zijn.

 

Tijdens een onderzoek van de universiteit van Northumbria (Engeland) kregen proefpersonen direct na een zware inspanning en in de twee daaropvolgende dagen bietensap of een placebo.

 

Bij degenen die bietensap kregen, bleek de gevoeligheid van de spieren na 24, 48 en 72 uur aanzienlijk minder dan bij de groep die het nepdrankje kreeg. Bovendien herstelde het lichaam met bietensap zich sneller.


Wat is cardiotraining en wat train je dan?

Met cardiotraining train je je uithoudingsvermogen. Dat is het vermogen om gedurende langere tijd een bepaalde activiteit vol te houden. Bij cardiotraining train je gemiddeld op 55% tot 75% van je maximale hartslag. Om je maximale hartslag te bepalen kun je de volgende regel nemen.

220 - je leeftijd = je maximale hartslag


Afvallen en cardiotraining

Cardiotraining is door de intensiteit en duur een ideale manier van trainen om vet te verbranden. Als je wilt afvallen is cardiotraining een goede manier van trainen doordat de verbranding in je lichaam d.m.v. zuurstof gebeurt waardoor er in het begin van de training koolhydraten, maar later vetten worden verbrand. Getrainde sporters gaan vaak zonder eten trainen (met name duursporters zoals hardlopers), zodat ze meteen in de vetverbranding komen. Als je nog niet heel erg getraind bent, raad ik dat niet aan..


Drink koffie voor je work-out. Wetenschappers beweren dat cafeïne een gunstig effect heeft op de bloedcirculatie, waardoor je spierkracht toeneemt en spierpijn vermindert.


In season, de maand mei.....

kiwi/koolrabi/rabarber/bloemkool/radijs/spinazie/banaan/Chinese kool/spruitjes


Powersmoothie

Een powersmoothie vol vitaminen, mineralen en eiwitten maak je met de combinatie fruit, groente en yoghurt. Mix bijvoorbeeld 2 sinaasappel, een handvol spinazie, 1 banaan, 100g frambozen, 125g yoghurt en verse munt.


In season, de maand augustus

aarbeien/paksoi/rucola/anana/venkel/courgette/spinazie/bloemkool/kersen/peultjes/andijvie


In season, de maand september

Andijvie/bleekselderij/bloemkool/boerenkool/bosui/broccoli/aardbei/appel/blauwe bes/peer/braam/framboos


Magnesium helpt om goed te slapen

Magnesium helpt bij het activeren van neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor het kalmeren van het lichaam en geest. Hierdoor kan magnesium je helpen om je lichaam en geest voor te bereiden om te gaan slapen.


In season, de maand oktober

Aubergine/biet/champignons/courgette/sla/sperziebonen/appel/banaan/druiven/mandarijnen/peer