moeder en zoon

Moeder en Zoon!

 

Zo heerlijk om ook een zoon te mogen hebben. Ik weet nog dat ze bij de pretecho zeiden dat deze derde heel bepalend zou zijn of het roze gehalte versterkt zou worden, na 2 meiden, of dat er ook boys toys bij zou komen. Pas toen besefte ik me dat dat inderdaad zo zou zijn. En het werd blauw en hoe blij ben ik met hem. Hij heeft een hele vervelende start gehad, maar is daarnaast ook heel bijzonder ter wereld gekomen. Zonder verloskundige, alleen zijn vader en ik, en dan ook nog op de verjaardag van zijn vader. Hij heeft daarna 15 maanden gehuild en na heel medisch en zwevend Nederland bezocht te hebben ging het langzaam beter met hem. Na de scheiding heeft hij bij ons alleen maar vrouwen om zich heen en dat wordt hem soms weleens te veel. Voordeel is dat hij zijn vriendinnetjes later waarschijnlijk wel goed zal begrijpen in tegenstelling tot de meeste van zijn vrienden die veelal alleen broertjes hebben. Tijdens vakanties is het niet altijd even makkelijk om het voor iedereen even leuk te maken. De vrouwen hier in huis (inclusief mezelf) zijn dol op shoppen en kunnen dit blijven doen. Joppe haat dit en wij moeten dan ook altijd onze beste troeven inzetten om hem mee te krijgen (er zijn al heel wat speelgoedzaken, mac stores, sportzaken en bouwmarkten bezocht en ook de ijsjes van de Australian doen het altijd goed).

Maar nu was het tijd voor een dagje met z'n tweetjes. Joppe had studiedag en de meiden moesten naar school. We zijn gezellig samen een dagje naar de Efteling geweest en dat heb ik geweten. De Baron, Paard van Troje, Joris en de Draak, Pyton etc.. Ik heb ze allemaal (meerdere keren) gehad. Maar wat was het gezellig. Hij wordt groot, gaat volgend jaar ook naar de middelbare school en het wordt al echt een stoere kerel. Trots ben ik op hem. Hij heeft het niet altijd makkelijk, maar hij doet het super goed. Alleen maar liefde!