Summer time

Summertime!

 

Het is alweer mei en dat betekent dat de zomer er weer aan komt. Zon, zee, strand en vooral veel gezelligheid. met familie en vrienden.

Maar er zit ook een kleine keerzijde aan de zomervakantie. Ik vind het ieder jaar weer lastig om de kinderen 3 weken te moeten missen. Voorheen ging ik vooral veel werken in die weken, maar vorig jaar heb ik het anders aangepakt. Ik had een bed en breakfast in Vlissingen geboekt en ben daar helemaal alleen een aantal dagen naar toe gegaan. en dit is me heel goed bevallen. Toen ik net gescheiden was ging ik ook vaak weg, maar dit was vooral vluchtgedrag. Ik wilde vooral niet alleen thuis zitten, want daar werd ik alleen maar verdrietig van. Ik ging veel naar vrienden of familie om maar afleiding te hebben. Maar helaas was dat niet altijd de oplossing. Want hoe fijn het ook is om bij vrienden of familie te zijn, je verhaal te kunnen doen en een luisterend oor te krijgen, heb ik ook geleerd dat het een kunst is om alleen te kunnen zijn en dan vooral gelukkig alleen te kunnen zijn. Vandaar mijn besluit om, in mijn eentje, naar Vlissingen te gaan. En wat was dat fijn!! Ik had het geluk dat ik alle dagen stralend weer had, dus had ik genoeg aan mijn hardloopschoenen, handdoek, boek, strand, zee en die heerlijke lunch met een lekker koud wijntje. In de avond vond ik het soms nog wel lastig, want alleen dineren op een terrasje vol stelletjes en gezinnetjes is toch niet helemaal waar je op zit te wachten. Maar heel eerlijk, na deze dagen kwam ik compleet uitgerust thuis en merkte ik er dat ik er echt weer tegenaan kon. Ik laat het voor dit jaar nog even afhangen van het weer, maar zodra weeronline aangeeft dat we mooie dagen gaan krijgen, boek ik weer een aantal dagen voor me, myself en I... Heerlijk! Ik kijk er nu al naar uit....

Reactie schrijven

Commentaren: 0