Verjaardag in Parijs

Bonjour Paris!

Voor de 16de verjaardag van mijn oudste dochter zijn we samen naar Parijs geweest. Ik was hier nog nooit geweest en achteraf verbaas ik mij erover hoe makkelijk en snel je (met de auto) in deze fantastische stad bent. Ik had een leuk hotelletje in Mont Martre geboekt wat volgens ons de gezelligste wijk van Parijs is. We hebben de meest mooie winkels gezien, maar ook kunnen genieten van al het moois wat deze stad verder te bieden heeft. De eerste dag zijn we naar La Fayette gegaan, dat is een heel chique warenhuis waar je alleen met een goed gevulde portemonnee iets kunt kopen, maar wat ook zeker een aanrader is om gewoon in rond te lopen.

 

In de avond hebben we kunnen genieten van het fantastische uitzicht over Parijs op de bovenste etage van het Terrass Hotel in de wijk Montmartre. De volgende dag begon onze dag niet met een ontbijtje in het hotel, maar zijn we lekker in het zonnetje, bij een Frans bakkertje gaan ontbijten. We zijn vervolgens naar de Champs Elysees gegaan en hebben daar onze ogen uitgekeken. Prachtige winkels en natuurlijk Arc de Triomphe en de Eifeltoren. Dag 3 begon weer bij het bakkertje en vervolgens zijn we naar Le Marais gegaan. Dit is een bekend winkelgebied die je zeker gezien moet hebben als je van shoppen houdt. Hier hadden we de eerste dag ook al rondgelopen, maar omdat in deze wijk de winkels op zondag veelal gesloten zijn, wilde we hier nog naar terug. Verder vind je hier het Louvre en veel mooie parken. 

 

Omdat wij vooral voor het shoppen naar Parijs waren gekomen zijn we later die middag naar Le Vallee Village gegaan. Dit is een outlet in de buurt van Disneyland Parijs met allerlei designer merken die hier voor een schappelijke prijs worden aangeboden. Een echte aanrader als je van designer spullen houdt, maar je portemonnee dit niet helemaal toelaat....

 

Wij zijn verliefd geworden op deze fantastische stad en komen hier dan zeker ook (snel) weer terug. 

 

Au revoir Paris!

 

Oh ja! En vergeet niet één (of meer) van die heerlijke typische Franse macarons te eten (pistache met ijs was onze favoriet).